Contributors

Tuesday, October 26, 2010

RESIPI MASAK TIGA RASA

BAHAN-BAHANNYA:

1  EKOR  IKAN  SIAKAP/KERAPU
SEDIKIT  BWG  PUTIH(DTUMBUK)
1 INCI  HALIA*
2 BIJI  TOMATO(AGAK MASAK)
6  BIJI  CILI  MERAH*
10  BIJI  CILI  PADI*
2  SUDU  SOS  TIRAM
2  SUDU  SOS  CILI
1  SUDU  SOS  TOMATO
SEDIKIT  GULA,GARAM


CARA  MEMASAK:

1.  GORENG  IKAN  (SPT  BIASA)  GARING  TOSKAN  KETEPI
2.  TUMISKAN  BWG  PUTIH(NAIK  BAU) +  BAHAN-BAHAN  KISAR
3.  MASUKKAN  SEMUA  SOS  TADI,GULA,GARAM  DAN  SEDIKIT  AIR
4.  KEMUDIAN  KUAHKAN  KEATAS  IKAN TADI


*   SELAMAT  MENCUBA.......*

No comments:

Post a Comment

Followers