Contributors

Tuesday, January 25, 2011

SAVOURY MUFFIN

Selamat pagi semua n apa kabar untuk hari rabu....haraf2 lebih baik daripada hari semalam.Kalau rasa stress layan je lagu yg saya uploadkan ni erm pasti tenang lepas tu.....this is my favourite song.Hari ni k.rose nak bercerita pasal SAVOUR MUFFIN or lebih kurang macam cucur orang Italy.Rasanya boleh tahan coz anak k.rose yg k4 mkn sampai 3 biji n resipi ni k.rose rasa sesuai utk yg tak suka mkn manis2 .
Nak tauk ke..... dari mana asal resipi ni. k.rose dapat daripada adik ipar k.rose yg sememangnya suka masak
n suka makan juga.....k.rose tabik lah dgn dia walaupun sibuk dgn keja namun ttap suka bermasak n suka membuat makanan......TQ BIT.....klau ada resipi yg sedap2 share lagi


BAHAN-BAHANNYA 1 :
300GM TEPUNG GANDUM*
1 SUDU TEH B.POWDER*
1 SUDU TEH BICARBONATE*
1 KIUH CHICKEN *
SEDIKIT LADA PUTIH*
(semua bahan* hendaklah dcampurkan)

BAHAN-BAHANNYA 2:
250 ML FRESH MILK#
2 BIJI TELOR#
70GM MENTEGA/ 3 SUDU MEJA MINYAK ZAITON#
SEDIKIT ITALIAN HERB#
3 KETUL SAUSAGE
Cheese Mozarella(kalau suka)
(semua bahan2 # hendaklah dcampurkan sekali)

1.Pukul bahan-bahan no 2 sampai sebati kemudian masukkan bahan-bahan no 1
2.Kemudian akhir sekali masukkan sausage yg sudah potong kecil2
3.Sapukan sedikit mentega pada paper cup supaya adunan tidak melekat apabila sudah masak
4.Ikut suka n kalau nak lebih sedap parut cheese keatas muffin sebelum dbakar 160c lebih kurang selama 20
   min


                                           CUBALAH SAYA    "SAVOURY MUFFIN"

*Cadangan kalau dmakan dgn sos cili lebih YUMMY.....YUMMY..... utk minum pagi or minum petang
pasti berkhasiat n melazatkan*

No comments:

Post a Comment

Followers