Salam sejahtera bersua kembai dpagi ke 12 ramadhan......ya allah tak terasa pejam celik dah hampir pertenghan puasa n semuga ramadhan kali ini dapat kita sama2 mempertingkatkan amalan kita insallah.
Kesibukkan tugasan harian menyebabkan DAPUR MAMA jarang keudara. Namun k.rose curi2 jua masa yg terluang untuk seketika dgn coretan untuk anda yg mengunjung DAPUR MAMA.
Kali ini resipi simpe je.....tp sesuai untuk juadah berbuka.Cari pun cari terjumpalah resipi ini .
BAHAN-BAHANNYA:
14 KEPING ROTI BANTAL (DIPOTONG DLM BENTUK DADU KECIL)
2 BIJI BUAH APPLE(DPOTONG DADU)
SEDIKIT KISMIS
COKLAT CHIP
BAHAN-BAHAN(CUSTARD)
4 BIJI TELOR
60GM BUTTER(DCAIRKAN)
150GM GULA
960ML SUSU FRESH MILK
1 SUDU TEH VANILLA
1SUDU TEH SERBUK CINAMON
CARA-CARA MEMBUATNYA:
1. PUKUL TELOR DGN GULA SAMPAI KEMBANG
2. MASUKKAN MENTEGA YG SUDAH DCAIRKAN
3. KEMUDIAN SERBUK CINAMON ,VANILLA
4. AKHIR SEKALI SUSU
5. ROTI DMASUKKAN KEDLM ACUAN DAN TABURKAN BUAH APPLE,KISMIS,DAN
COKLAT CHIP
6 AKHIR SEKALI TUANGKAN BAHAN2 TADI DAN TEKAN2KAN SUPAYA ROTI MENJADI
SERAP DGN ADUNAN TERSEBUT
7. BAKAR DGN CARA WATER BATH SELAMA 1 JAM DGN SUHU 150C
*UNTUK MEMASTIKAN PUDDING SUDAH MASAK CUCUKKAN DGN LIDI DAN PASTIKAN TIDAK MELEKAT
SELAMAT MENCUBA UNTUK JUADAH BERBUKA N SELAMAT BERPUASA AKHIR SEKAL
PESANAN SAYA KALAU NAK LEBIH LAZAT TAMBAHKAN RASA KASIH SAYANG DAN KEIKHLASAN
K.Ros, apa reti "water bath"?...maklumlah kamek tok budak baru belajar :)
ReplyDelete