Selamat pagi n semuga anda ceria2 selalu kehidupan ini walaupun pahit harus dtempuh dgn KESABARAN n KECERIAN
BAHAN-BAHANNYA:
1 KG UDANG
3 SUDU TEPUNG JAGUNG
SEDIKIT LADA
8 BIJI BWG PUTIH(DCINCANG HALUS)
SEDIKIT DAUN KARI(DHIRIS HALUS)
1 TIN SUSU CAIR
2 SUDU GULA
GARAM SECUKUP RASA
CILI HIDUP(DHIRIS HALUS)
4 SUDU MEJA BUTTER/PLANTA
CARA-CARA MEMBUATNYA:
1. PUKUL TELOR N MASUKKAN SEDIKIT GARAM N LADA GAULKAN ISI AYAM
SAMPAI RATA KEMUDIAN BARULAH DMASUKKAN TEPUNG JAGUNG.
2. KEMUDIAN GORENG SAMPAI MASAK.
3. CAIRKAN BUTTER DAN MASUKKAN BWG PUTIH N DAUN KARI, SELEPAS ITU
MASUKKAN SUSU CAIR N GULA,GARAM, N PERASA. AKHIR SEKALI MASUKKAN
TEPUNG JAGUNG.
4. GAULKAN SEKALI UDANG YANG DGORENG TADI.
#Setiap resipi k.rose mesti ada lagu kegemaran k.rose letakkan sekali erm....bestlah sambil berkarya
kita boleh mencari ilham dlm suasana yg tenteram.....resipi ni k.rose watkan utuk anak2 semalam sedop.....sedop....sedop anak2 pasti suka.....kalu 1kg udang tu memang tak cukup utuk dia org....so org tua kena mengalah tambahan kalestrol tak elok utuk yg dah berusia.He....he.... ni celoteh awal pagi
Hari ni k.rose tak boleh nak berletar lama2 coz ari ni n besok k.rose n family akan jalan2 makan angin
sambil tu dptlah k.rose meluruskan jari jemari n sambil menghirup angin kt tepi beach.
Insallah jumpa lagi minggu depan n k.rose akan paparkan RESIPI MEE BELACAN#
No comments:
Post a Comment